Kako doneti najbolju odluku kod kupovine PVC ili ALU stolarije?

Na našem tržištu ima mnogo proizvodjača stolarije, a takodje i mnogo proizvodjača profila, okova, stakala i staklopaketa.U ponudi su PVC prozori i PVC vrata visokog kvaliteta ali i PVC stolarija koja se nalazi izuzetno nisko na lestvici kvaliteta. U tolikoj ponudi stvarno nije lako doneti pametnu odluku oko izbora stolarije za vaš budući stambeni ili poslovni prostor. Korisni saveti su više nego dobro došli tako da ćemo vam pokušati pojasniti i olakšati neke osnovne stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine pvc ili alu stolarije.

Što se tiče ponude PVC stolarije na našem tržištu gledajući cenu i kvalitet ja bih je podelio u tri grupe:

• Ponuda najskuplje stolarije jakih brendova.

Ona je zasnovana na jačini imena i brenda koje je stečeno marketingom i kvalitetom. Izborom takve stolarije imaćete kvalitet, ali ćete platiti i veću cenu. Veliki brendovi ulažu mnogo u marketing i to se mora uračunati u krajnju cenu proizvoda. Takva praksa je prisutna u svim vrstama proizvoda. Pored imena proizvodjača profila i okova veoma je važno ko i kako proizvodi stolariju. Ako proizvodjač nema potrebno znanje, iskustvo, pedantnost i odgovornost ništa ne znači kvalitet repromaterijala.

• Ponuda stolarije manje poznatih brendova.

Tu je prisutan najbolji odnos cena – kvalitet jer brend nije toliko opterećen marketinškim troškovima, a stalo mu je itekako da se dokaže na tržištu po pitanju kvaliteta. Često se dešava da su takvi proizvodi čak i kvalitetniji od mnogo poznatijih proizvođača. Za dosta manju cenu imaćete odličan kvalitet, sa istom garancijom kao i kod najskupljih brendova.

• Najjeftinija ponuda PVC stolarije!

Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na nerealne ponude čije su cene daleko ispod standarda, jer se kod takvih ponuda u najvećem broju slučajeva krije PVC stolarija izuzetno lošeg kvaliteta i završne obrade sa okovima kratkog veka trajanja.

Najjeftinija pvc stolarija na tržištu je u stvari najskuplja i najopasnija kupovina. Dokazano mnogo puta. Problem je što ćete u startu proći najjeftinije, ali vrlo brzo dolaze glavobolje i troškovi. Najjeftiniji profil je ili recikliran ili veoma lošeg kvaliteta, proizveden od lošeg i jeftinog repromaterijala. Rezultati korišćenja takvih profila su obično takvi da stolarija nema zadovoljavajuća izolaciona svojstva, da se profil brzo deformiše i propada, okov se haba i kvari, nemate ni približan komfor kakav bi imali sa kvalitetnom pvc stolarijom. Ljudi se često opredeljuju zbog manjih razlika u ceni, ali kasnije izgube višestruko. Ima dosta situacija gde je sanacija nemoguća i jedino rešenje je promena cele stolarije.

Naš savet je svakako odabir između prve dve grupe jer tako ste jedino dugoročno obezbedili kvakitet i efekat visoke izolacije.

Uzimajući u obzir dugogodišnje iskustvo u proizvodnom programu za PVC stolariju, odlučili smo se za nemački.

Mi u našoj ponudi imamo proizvode koji spadaju u visoku klasu, a sa cenama smo veoma povoljni. Na odličnu ponudu cena utiče to što smo direktni uvoznici stolarije proizvedene potpuno automatizovanim procesom. Kvalitet proizvodnje obezbeđujemo odličnim majstorima i mašinama u koje se možete uveriti u našoj proizvodnji.
Garancija su preporuke velikog broja dosadašnjih zadovoljnih kupaca i reference kroz saradnju kako sa domaćim tako i sa francuskim kooperantima.

Svakako predlažemo da se informišete na tržištu po pitanju proizvodjača profila, proizvodjača pvc stolarije i cene pvc stolarije. Na osnovu ta tri parametra moći ćete da donesete najbolju odluku.

Ukoliko ste već proverili i želite da dobijete još stručnih saveta, da poručite stolariju kod nas, pozovite telefone

Leave a Reply